Overige video's

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

4 eenvoudig lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Hoofdingrediënten Vleestomaat (79)

Bereiden

  1. Bestrijk de broodrepen met 2 eetlepels olijfolie waaraan de knoflook is toegevoegd en rooster ze even onder de hete ovengrill.
  2. Meng de rest van de olie met de rodewijnazijn en peper tot een dressing. Leg de uiringen op de bordjes.
  3. Verdeel daarover de sardines, de ansjovis en de tomatenpartjes.
  4. Giet de dressing erover, bestrooid met de peterselie en leg de ciabattacroutons eromheen.

Bereidingstip

Leg de ansjovisfilets eventueel in een beetje melk zodat ze minder zout zijn.

Variatie

Vervang de knoflook in de olie door 1 eetlepel groene pesto.

Wijnadvies

Alleen zeer fris wit is zeer lekker bij dit zeebanket. Muscadet sur Lie is zelfs een regelrechte aanrader. Maar ook de huiswijn Wit zal smaken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
5 g
Hoofdingrediënten Vleestomaat (79)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.