Overige video's

Saoto-soep
Saoto-soep
(8)

Saoto-soep

Saoto-soep is een soep uit de Indonesische keuken, hét nationale gerecht uit dit land. Het hoofdonderdeel van saoto is kippenbouillon.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 5,8 g

Bereiden

  1. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg de kipfilets met de sojasaus, de helft van de bleekselderij, de knoflook, gember en de helft van de gebakken uitjes toe. Kook circa 10 minuten, tot de kipfilets gaar zijn. Trek de kipfilets uit elkaar in slierten.
  2. Verdeel de kool en rest van de bleekselderij over de kommen. Zeef de bouillon en giet over de kool. Pel de eieren en snijd doormidden. Leg ze in een kom en verdeel de taugé en rode peper erover. Besprenkel met de ketjap en bestrooi met de frietsticks (chips) en overige gebakken uitjes. Serveer direct.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 5,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.