Overige video's

Sandwichburger met ansjovissaus en groene asperges

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
13 g

Bereiden

  1. Kneed het gehakt goed door met de sjalot, dragon, ketchup en een flinke snuf zout en peper en vorm er 4 burgers van. Laat ze afgedekt in de koelkast circa 30 minuten opstijven.
  2. Snijd de harde uiteinden van de asperges en blancheer ze 2 minuten in water met wat zout. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper.
  4. Verhit de olie en bak hierin de asperges om en om in circa 2 minuten bruin. Houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Bak in dezelfde pan de hamburgers in circa 4 minuten per kant bruin en naar smaak rosé of gaar.
  6. Leg de boterhammen op borden en besmeer ze met een beetje ansjovissaus.
  7. Leg er een pluk rucola en een burger op. Schep nog wat ansjovissaus erop en verdeel de asperges erover.

Variatie

Vervang de dragon door gehakte peterselie.

Wijnadvies

Red Blauer Zweigelt, licht gekoelde Bardolino of Sensas Syrah rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.