Overige video's

Sambal goreng tempé met boontjes en gele rijst

Zin in Aziatisch? Kook dan vanavond eens deze sambal goreng tempé met boontjes en gele rijst. Makkelijk om te maken en het gerecht is ook nog eens snel klaar.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Vezels 12 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst. Kook de sperziebonen circa 8 minuten en giet af. Verhit de olie en bak de reepjes tempé op een hoge stand tot ze aan alle kanten knapperig en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de ui, knoflook en gember een paar minuten in het bakvet. Voeg de sambal en ketjap toe en bak 2 minuten. Voeg de gebakken tempé en sperziebonen toe en bak 4 minuten. Voeg het citroensap toe en schep een paar keer om. Serveer met de rijst.
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Vezels 12 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.