Overige video's

Sambal goreng telor

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
10 g
Hoofdingrediënten Gember (14) Rode peper (397)

Bereiden

  1. Wrijf de ui, knoflook, gember, sambal oelek, eventueel sambal trassi, goela djawa en olie tot een grove pasta in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
  2. Fruit deze pasta op een lage stand. Schep de tomatenpuree erdoor.
  3. Los de santen op in 250 ml warm water en voeg deze al roerend toe aan de kruiden.
  4. Leg de eieren en rode peper erin en verwarm 10 minuten tot de saus iets is ingekookt.
  5. Serveer de eieren in de saus.

Bereidingstip

Braad de hardgekookte eieren voordat ze in de saus gaan rondom in een beetje olie aan. Er ontstaat dan een dun vliesje aan de buitenkant, waardoor de saus beter aan de eieren hecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
10 g
Hoofdingrediënten Gember (14) Rode peper (397)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.