Overige video's

Sambal goreng telor met toemis boontjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
16 g
Hoofdingrediënten Sperzieboon (91)

Bereiden

  1. Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte eieren totdat er een lichtbruin velletje ontstaat. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
  2. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal oelek.
  3. Voeg laurierblaadjes, gember, suiker en kokosmelk toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  4. Haal de laurierblaadjes eruit. Voeg de eieren, eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron.
  5. Verhit intussen voor de toemis boontjes de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
  6. Voeg de boontjes, gemberpoeder, ketjap manis, sambal oelek en 150 ml water toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar.
  7. Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde uitjes en serveer met de toemis boontjes.
  8. Lekker met witte rijst.

Bereidingstip

In plaats van kokosmelk kun je ook 1/2 santenblok gebruiken dat je aanlengd met heet water tot 200 ml.

Voeg aan de sambal goreng telor 1 eetlepel tomatenpuree toe.

Variatie

Vervang de sperziebonen door paksoi of Chinese kool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
16 g
Hoofdingrediënten Sperzieboon (91)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.