Overige video's

Sambal badjak
Sambal badjak
(0)

Sambal badjak

Categorie bijgerecht
Personen 1 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit voor 150-200 ml sambal badjak de zonnebloemolie en fruit hierin de uien. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  2. Voeg de trassi en 5-6 fijngehakte rode pepers toe en fruit al roerend 30 minuten op een lage stand. Voeg een de gember, de suiker, de azijn en 4 eetlepels water toe en kook al roerend nog 15 minuten op een lage stand.
  3. Laat de sambal badjak helemaal afkoelen. Bewaar maximaal 2 maanden in een brandschoon, afgesloten potje in de koelkast.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.