Overige video's

Salty fudgeblokjes

30 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
2 g

Bereiden

  1. Vet de ovenschaal in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Breng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  3. Laat een druppel van het mengsel in een bakje ijskoud water vallen. Als je deze druppel daarna tot een balletje kunt kneden, is de fudge goed. Kook anders nog iets langer.
  4. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en roer of klop door tot het net zo dik is als pindakaas.
  5. Verdeel het fudgemengsel over de bakvorm.
  6. Laat verder afkoelen en circa 4 uur drogen tot de fudge stevig wordt.
  7. Snijd in repen en daarna in blokjes.

Bereidingstip

Voeg voor chocoladefudge 1 eetlepel cacaopoeder toe aan de ingrediënten. Of bestrijk de fudge met een laagje gesmolten chocolade.

Een snufje chilipoeder of cayennepeper geeft de fudge pit.

Ook lekker met gehakte nootjes: meng 50 gram gehakte pistache- of walnoten na het koken door het fudgemengsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.