Overige video's

Salamitoffees

4 gemiddeld brunch, snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrijk de deeglapjes met pesto. Leg daarop plakjes salami maar laat de deegranden vrij.
  3. Verdeel de gorgonzola en de bosui in het midden over de salami.
  4. Vorm een rol van het deeg zodat de vulling er goed in blijft. Draai de uiteinden van de rolletjes stevig rond zoals bij een toffee.
  5. Leg ze op de ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopte eidooier.
  6. Bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Bestrijk het deeg eens met eidooier waaraan geraspte Parmezaanse kaas is toegevoegd. Vervang bladerdeeg door croissantdeeg.

Wijnadvies

Wie van wit houdt, kiest Lizard Riesling. Roséliefhebbers nemen de droge huiswijn liter. Voor rood dient u echt naar Italië te verkassen: neem de Villa Mondi Bardolino en drink deze lichtgekoeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.