Overige video's

Saladebowl met avocado en zalm

Zin in snel en makkelijk? Ga dan voor deze saladebowl met avocado en zalm. Een ideaal recept om doordeweeks op tafel te zetten, want het is in 20 minuten klaar. En het ziet er ook nog eens leuk uit, zo in een kommetje!
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat droogstomen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  2. Verhit intussen 1 theelepel olie en bak hierin de zalmfilet in circa 5 minuten om en om medium gaar. Bestrijk de vis met een paar druppels ketjap en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit nog de overige olie in dezelfde pan en roerbak hierin de spinazie kort. Blancheer intussen de sugarsnaps 30 seconden in kokend water en spoel af onder koud stromend water. Schep het vruchtvlees van de avocado's uit de schil en snijd het in dunne plakjes.
  4. Meng de warme rijst met de dressing en schep in kommen. Verdeel hierover de zalm in stukjes, de spinazie, sugarsnaps, avocado en alfalfa. Bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 07-08-2020
De dressing wordt met de warme rijst gemengd, we hebben dit nog toegevoegd aan het recept.
André 04-08-2020
Hallo wat met de dressing ?