salade met tonijn

Tonijnsalade recepten

Frisse koude salade of warme salade?

Een salade met tonijn is bij uitstek geschikt voor een dagje makkelijk koken, in welk seizoen dan ook! Ga voor een goedgevulde maaltijdsalade met tonijn, of juist voor een lichte salade als bijgerecht met lekker veel groenten. Of je nu verse tonijn of tonijn uit blik kiest, de mogelijkheden voor salades met tonijn zijn eindeloos. Of maak zelfgemaakte tonijnsalade voor op een stokbroodje bij de borrel. 

Salade Niçoise

Eén van de bekendste salades met tonijn is de salade Niçoise. Een klassiek gerecht dat nooit verveelt! Deze salade komt uit Frankrijk en bevat aardappelen, ei, ui, haricots verts, tonijn en tomaten. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven door jouw favoriete ingrediënten toe te voegen. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice. Een lekkere salade op een warme dag, maar je kunt deze klassieker natuurlijk gewoon het hele jaar door maken. Ook lekker als lunch!

Recept: salade Niçoise

Tonijnsalade maken

Zelfgemaakte tonijnsalade is het allerlekkerst. Lekker op een toastje of stokbroodje bij de borrel of op een boterham als lunch. Of serveer het eens op een andere manier: in een avocado, of op schijfjes appel in plaats van op een toastje. De basisingrediënten voor tonijnsalade zijn: tonijn uit blik, ui, mayonaise, ketchup, mosterd. Je kunt er eventueel nog eieren en andere kruiden zoals paprikapoeder aan toevoegen. Net wat je lekker vindt!

Tip: avocado met tonijnsalade
Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én gezond

Bekijk alle maaltijdsalades
Salademenu
Salademenu

Van slasoep tot vers fruit

De vier gerechten