Spinaziesalades recepten

Spinaziesalades recepten

Varieer met spinazie in de salade

Spinazie in salade? Ja, zeker! Spinazie heeft een wat vollere smaak dan de meeste slasoorten. Gebruik rauwe spinazie daarom als basis in salades met vollere smaken. Hoe je dat doet? Wij helpen je aan de lekkerste recepten.

Spinaziesalade maken

Het maken van een spinaziesalade is makkelijk en kan op verschillende manieren worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak. Hier zijn een paar tips om mee te beginnen:

  • Kies de juiste spinazie: Er zijn verschillende soorten spinazie zoals baby spinazie of rauwe spinazie. Baby spinazie is het meest geschikt voor het maken van spinaziesalade; deze blaadjes zijn net wat malser dan grote spinaziebladeren. Je kunt baby spinazie gewoon rauw eten.
  • Voeg smaakmakers toe: Voeg ingrediënten toe zoals feta, noten, zaden, fruit of geroosterde groenten voor extra smaak en textuur.
  • Maak een goede dressing: Een lekkere dressing is de sleutel tot een geslaagde salade. Maak een dressing met een goede verhouding tussen olie en azijn (3 op 1), en voeg kruiden of specerijen toe voor extra smaak. Honing en mosterd zijn ook goede toevoegingen voor een dressing.
  • Voeg eiwit toe: Voeg een eiwitbron toe zoals gekookte eieren, kip, tonijn of kikkererwten voor een volwaardige maaltijd.

Dit zijn onze favoriete spinaziesalade-recepten

spinaziesalade

Ga je voor makkelijk en snel vanavond? Dan is een spinaziesalade de perfecte uitkomst. Ben je in een zomerse bui? Probeer deze spinaziesalade met aardbei en brie eens. Spinazie combineert namelijk erg goed met fruit, en ook deze spinaziesalade met druiven, oude kaas en noten laat dat zien.

Spinazie kan het hele jaar door gegeten worden, ook in de winter. Dat bewijst deze  spinaziesalade met feta of geitenkaas en deze salade met spinazie en winterse groente. Genoeg keuze voor elk seizoen!

Recept: spinaziesalade met bosfruit en oude kaas
Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades
Spinazie
Spinazie

Een gezond groen blaadje

Meer met spinazie