makreelsalade

Makreelsalade maken

Heerlijke makreelsalade recepten

Op zoek naar een lekker makreelsalade recept? Ideaal voor op de boterham of als smeersel op een stokbroodje bij de borrel. En met quinoa of linzen maak je er een complete lunch of avondmaaltijd van.

Makreelsalade maken: zo doe je dat

Eet eens wat vaker makreel! Makreel is een vette vis die rijk is aan omega-3-vetzuren, wat goed is voor je hart en hersenen. Voor een makreelsalade kun je verse makreel gebruiken of makreel uit blik. Je kunt makreel op verschillende manieren bereiden, waarvan gerookte makreel de bekendste is. Verse makreel kun je ook heel goed grillen op de barbecue of bakken in een pan. Zorg dat je de makreel eerst droog dept, zodat je een lekker krokant korstje krijgt.

Makreel salade is makkelijk te maken en je kunt er verschillende groenten aan toevoegen voor een gezonde makreelsalade.

Lekkere makreelsalade recepten

Een zelfgemaakte makreelsalade is het allerlekkerst! Maak ‘m met mayonaise en Griekse yoghurt en voeg zuur toe zoals kappertjes of augurk. Een frisse tegenhanger zoals groene appel en citroensap maakt ‘m helemaal af. Het resultaat? Een superlekkere sandwich met makreelsalade of smeersel voor op de borrelplank.

Zin in een wat uitgebreidere maaltijd? Ga dan voor een vullende salade met makreel, door bijvoorbeeld rijst, quinoa of couscous toe te voegen. Kijk eens naar dit gerookte makreel recept: quinoasalade met makreel en avocado. Ook lekker: linzensalade met makreel.

Nog meer makreel recepten
Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten