Komkommersalade recepten

Komkommersalade recepten

Een lekker fris bijgerecht

Lekker zeg, zo’n frisse komkommersalade. Doet het goed als bijgerecht bij een gerecht met vis of vlees, of gewoon lekker als tussendoortje. Komkommersalade is lekker licht en fris, de perfecte salade bij een spicy gerecht, bij een burger of bij een rijstgerecht.

 

Ingrediënten komkommersalade

komkommersalade

Een komkommersalade serveren als bijgerecht is altijd een goed idee. Wie houdt er niet van komkommer? De ingrediënten van een zoetzure komkommersalade zijn: komkommer, (witte wijn) azijn, ui, peper en zout. Je kunt hier naar smaak zout en rode peper aan toevoegen. Maar je kunt ook kiezen voor een komkommersalade op basis van yoghurt. De ingrediënten van een yoghurt komkommersalade zijn: komkommer, mayonaise, yoghurt, dille en peper en zout. Je kunt ook ui en knoflook toevoegen als je dat lekker vindt. Met komkommersalade kun je eindeloos variëren!

Komkommer snijden

komkommer

Komkommer voor in je komkommersalade kun je op verschillende manieren snijden. Zo kun je hele plakjes snijden, maar je kunt de plakken komkommer ook halveren. Verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes, of in kleine stukjes. Wil je komkommersalade eens op een andere manier serveren? Schaaf de komkommer dan in linten met een kaasschaaf!

Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én gezond

Bekijk alle maaltijdsalades
Kleurrijke salades
Kleurrijke salades

De zomer op je tafel

Meer salades met kleur