Bietensalade recepten

Bietensalade recepten

Lekkere salade met veel smaak

Lekker zeg, zo’n smaakvolle rode bietensalade. Met bietensalade kun je alle kanten op, in ieder seizoen. In de herfst en winter lekker met warme geitenkaas, of juist lekker fris in de zomer of lente met feta en appel. Lekker als bijgerecht of eet eens een salade als lunch! Gezond en kleurrijk op je bord.

Rauwe bietensalade

Kun je rode biet rauw eten? Ja zeker. Rode bietjes zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt verse bieten koken, klaarmaken in de oven en dus ook rauw eten. Daarom kun je ook heel gemakkelijk een rauwe rode bietensalade maken. Denk bijvoorbeeld aan salade van geschaafde bietjes met hüttenkäse en pijnboompitten. Ook lekker: bietensalade met mozzarella en walnoten. Om bietjes rauw te eten hoef je ze alleen te schillen en heel dun te schaven. Tip: gebruik handschoenen als je bieten wil eten, want biet geeft veel rode kleurstof af!

Zijn bietjes gezond?

De rode biet is een echte powerfood: een gezonde knolgroente met een zoete, aardse smaak. De groente bevat onder andere foliumzuur, magnesium, mangaan, kalium, koper, ijzer, en is rijk aan vezels. Bovendien zit er veel vitamine C, B6, en B11 in, en is het natuurlijk een groente met weinig calorieën. Kook eens wat vaker recepten met biet, want biet is heel gezond. Zoals bietensalade met haring (biet en haring combineert heel goed met elkaar!), of bietensalade met feta.

 

Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades
Kleurrijke salades
Kleurrijke salades

De zomer op je tafel

Meer salades met kleur