aardappelsalade

Aardappelsalade recepten

Lekkere salades met veel smaak

Geen barbecue of picknick zonder aardappelsalade! Aardappelsalade is makkelijk te maken en is een lekkere aanvulling zijn op een maaltijd. Je kunt eindeloos variëren met aardappelsalade. Doe hier inspiratie op en bekijk de recepten!

Welke aardappelen voor aardappelsalade?

Welke aardappelen voor aardappelsalade zijn beter? Je kunt verschillende soorten aardappelen gebruiken, zoals vastkokende aardappelen. Vastkokende aardappelen zijn steviger en hebben minder kans om te verkruimelen tijdens het koken. Kruimige aardappelen zijn hierdoor beter geschikt voor puree of stoofpotjes, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor salades. Het is belangrijk om de aardappelen goed te koken voordat je ze toevoegt aan de salade. Te lang gekookte aardappelen vallen uit elkaar, terwijl te kort gekookte aardappelen taai en moeilijk te kauwen zijn.

Aardappelsalade bewaren

Als je aardappelsalade wil maken, is het slim om te bedenken hoe lang je wil dat de salade goed blijft. Zelfgemaakte aardappelsalade blijft ongeveer drie tot vier dagen goed in de koelkast. Wil je aardappelsalade bewaren? Zorg er dan voor dat je de sla er apart bij serveert. De sla kan in de koelkast anders slap worden. Aardappelsalade kan ook worden ingevroren, maar de kwaliteit zal na ontdooiing niet zo goed zijn als vers gemaakte salade.

Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades
Salademenu
Salademenu

Van slasoep tot vers fruit

De vier gerechten