Overige video's

Salade van rauwe groenten met pecorino - Insalata di verdure crudo e pecorino

Een heerlijk bijgerecht tijdens het 4-gangendiner op Sardijnse wijze. Deze salade van rauwe groenten en pecorino is lekker licht en weer eens wat anders. Met de pecorino geef je de groenten net dat beetje pit.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 1,2 g
Print

Bereiden

  1. Was en droog de courgette en venkel en schaaf ze op de dunste stand van de mandoline of met een (kaas-)schaaf. Doe dit ook met de ui. Snijd de artisjokken in dunne plakjes. Meng alle groenten in een schaal met de groene kruiden en rucola.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep door de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over borden en schaaf de pecorino in dunne plakjes erover.

Wijnadvies

Schenk een Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi bij deze verfrissende salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 1,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Alexandra 20-02-2021
Heerlijk frisse salade voor bij de pasta. Absolute aanrader!!