Overige video's

Salade van mais, garnalen en citrusvinaigrette

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
9 g

Bereiden

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Verwijder indien nodig de bladeren en draden van de maiskolven en kook ze circa 10 minuten. Giet de mais af en dep droog.
  2. Bestrijk de maiskolven met arachideolie en gril in 5-6 minuten op het rooster van de barbecue rondom lichtbruin.
  3. Bestrooi de garnalen met cayennepeper en rijg ze aan de spiesen. Bestrijk met wokolie en rooster de garnalenspiesen 3-4 minuten. Leg de ijsbergsla met de tomaten op een schaal.
  4. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Leg de maiskolven en garnalenspiesen op de sla en besprenkel met de citrusvinaigrette.
  5. Bestrooi met de koriander en garneer met partjes citroen. Serveer de tortillachips erbij.

Bereidingstip

Vervang de maiskoven in dit recept door kleine venkelknollen. Halveer deze en kook ze net als de mais even voor.

Wijnadvies

Het zoetige van de garnalen en mais met het zure van de vinaigrette combineert goed met Koopmanskloof Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.