Overige video's

Salade van kurkuma-pickles met filokrullen

4 moeilijk voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Breng voor de pickles 400 ml water met de wijn, alle specerijen, olie, suiker en 1 theelepel zout aan de kook tot de suiker is opgelost. Schaaf intussen alle groenten in flinterdunne plakjes. Druk de plakjes biet onder in de pot. Vervolg met de wortel, radijs en venkel. Giet de warme specerijenmarinade erover tot de groenten onder staan. Schud een beetje met de pot zodat de vloeistof zich goed kan verdelen, sluit de potten en laat afkoelen. Laat minimaal 1 dag marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Laat de groenten uitlekken. Maal de ras el hanout met een snuf zout, de sesam en tijm fijn in een vijzel.
  2. Verhit de frituurolie in een hoge pan tot 180ºC. Neem het deeg uit de verpakking en rol de vellen per stuk losjes op. Snijd de rolletjes in dunne plakjes en frituur kort goudgeel. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi het deeg direct met het specerijenmengsel.
  3. Verdeel de gemarineerde groenten over 4 borden. Bestrooi met de peterselie en verdeel de filokrullen erover.

Wijnadvies

Begin lekker fris met Jean Sablenay Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.