Overige video's

Salade van geschaafde bietjes met uiencompote

Wat een lekker, vegetarisch voorgerecht! Deze salade van geschaafde bietjes met uiencompote een hüttenkase staat lekker snel op tafel. Bij deze salade past een rueda of een Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc het best.
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de olie en fruit hierin de uienringen 8-10 minuten op een lage stand. Voeg de port en azijn toe en laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven.
  2. Breng op smaak met zout en peper en voeg honing naar smaak toe. Schep in een kom en roer de sinaasappelrasp erdoor. Laat afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  3. Schaaf de bietjes met een mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes en meng met de dressing. Roer de hüttenkäse los met grof gemalen peper.
  4. Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel de bietjes erover en garneer met een lepeltje uiencompote en hüttenkäse. Bestrooi met de pijnboompitten.

Wijnadvies

Ga eens voor alcoholvrij en schenk een fris fruitige rosé zonder alcohol bij deze salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.