Overige video's

Salade van geroosterde zalm met mierikswortelmayonaise

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
6 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (160) Veldsla (101)

Bereiden

  1. Bestrijk de zalmrepen met de olie. Meng de gemalen peper met 1/2 theelepel zout. Wentel de zalm door dit mengsel en druk het pepermengsel een beetje in de zalm.
  2. Klop de mayonaise op met citroensap, mierikswortel, geperste knoflook, peterselie en sherry. Voeg, als de saus te dik is, 1 eetl. warm water toe. Zet de saus in de koelkast.
  3. Verdeel de sla over vier borden. Verhit een grillpan en rooster de zalm 2-3 minuten per kant.
  4. Verdeel de vis over de sla en sprenkel de dressing erover.
  5. Serveer er geroosterd brood bij.

Variatie

Vervang de zalmfilet door tilapia of zwaardvis. Neem gehakte radijsjes in plaats van mierikswortel.

Wijnadvies

Mierikswortel en wijn zijn geen goede vrienden. Probeer een Italiaanse Soave of een Australische chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
6 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (160) Veldsla (101)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.