Overige video's

Salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk
Salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk
(0)

Salade van geroosterde bloemkool en pompoen met parelgort en biefstuk

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng 6 eetlepels olie met de knoflook en kerrie. Schep de bloemkool en pompoen om met de helft van deze olie en verdeel over een bakplaat.
  3. Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
  4. Kook intussen de parelgort gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Klop de rest van de kerrie-olie met de rode peper, komijn, citroenrasp en -sap tot een dressing.
  6. Meng de gort, geroosterde groenten, bosui en peterselie door elkaar en schep om met de dressing.
  7. Wrijf de biefstuk in met de overgebleven zonnebloemolie, zout en peper.
  8. Verhit een koekenpan en bak hierin de biefstuk in 4-6 minuten gaar.
  9. Laat het vlees onder folie circa 5 minuten rusten en snijd in dunne plakjes.
  10. Leg de biefstuk op de salade.

Bereidingstip

Vervang de parelgort door rijst, bulgur of (parel)couscous.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.