Overige video's

Salade van geroosterde bietjes met munt en feta

Bietjes en herfst is een gouden combinatie. Deze salade van geroosterde bietjes met munt en feta is heerlijk als hoofdgerecht, maar in een kleinere portie ook perfect als voorgerecht.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220ºC. Schud de partjes biet op een bakplaat om met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Roos­ ter hoog in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat ze op de bakplaat iets afkoelen.

Bereiden

  1. Verdeel de uien, kikkererwten, feta en muntblaadjes over een grote schaal.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Schep de noten met de bietjes door de rest van de ingrediënten in de schaal.
  3. Klop de azijn en overige olie door elkaar en schep door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Vezels 9 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.