Overige video's

Salade van gemarineerde spruitjes met makreel en groene kruiden

4 gemiddeld lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
8 g

Bereiden

  1. Snijd de kern uit de spruitjes zodat de blaadjes een beetje uit elkaar vallen. Meng de spruiten en ui in een schaal.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de dressing door de spruiten. Dek af en laat circa 2 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  5. Dek de makreelfilet af met aluminiumfolie en verwarm circa 10 minuten in de oven.
  6. Schep vlak voor het serveren de kruiden door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de makreel in 4 stukken en serveer bij de salade.
  8. Garneer met wat kruiden en een partje citroen.

Bereidingstip

Je kunt de makreel eventueel ook koud bij de salade eten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.