Overige video's

Salade van gegrilde asperges en warmgerookte zalm
Salade van gegrilde asperges en warmgerookte zalm
(0)

Salade van gegrilde asperges en warmgerookte zalm

Lekker en fris: een salade van gegrilde asperges en warmgerookte zalm. Een lekker recept voor op een warme voorjaarsdag! Sauvignon blanc is de perfecte wijn bij asperges.
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 6 g
Zout 4,9 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk royaal met olijfolie. Bestrooi met zeezout over en rooster in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Laat buiten de oven afkoelen tot lauwwarm. Schakel de oven uit en leg de zalm op een schaal in de nog warme oven.
  2. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de rucola en dille erdoor en verdeel over 4 grote borden. Leg de gegrilde asperges en zalm erop.

Wijnadvies

Sauvignon blanc is de perfecte asperge- én borrelwijn en past heel goed bij deze salade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 6 g
Zout 4,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.