Overige video's

Salade van botersla, waterkers en overjarige boerenkaas

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Haal de slabladeren los en verwijder de harde stelen uit de waterkers. Leg de slabladeren en waterkers in ijskoud water.
  2. Klop van de azijn, de appelstroop en de olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  3. Droog de sla en waterkers goed en schep ze met de dressing goed door elkaar.
  4. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak het Zeeuws spek krokant.
  5. Verdeel de aangemaakte sla over borden. Bestrooi met de zonnebloempitten en brokkel er grove stukken kaas of schaaf er plakjes kaas over.
  6. Verkruimel het krokante spek over de salade. Lekker met grof bruinbrood en boter.

Variatie

Waterkers kan worden vervangen door jonge spinazieblaadjes.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.