Overige video's

Salade van ananas en gamba’s met gefrituurde eiermie

4 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g

Bereiden

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken en dep goed droog.
  2. Blancheer de sugarsnaps circa 4 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel koud.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Meng de komkommer met de sugarsnaps en ananas.
  4. Bestrooi de gamba's met chilipoeder en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en gril hierin de garnalen om en om in circa 4 minuten gaar.
  5. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de ananassalade. Breng eventueel op smaak met extra vissaus.
  6. Verhit de frituurolie en frituur hierin de mie als kleine nestjes in circa 30 seconden knapperig bruin. Laat uitlekken en schep op een bord.
  7. Verdeel de salade over 4 kommen. Serveer de mienestjes erbij of breek over de salade. Bestrooi met de munt en rode peper.
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.