Overige video's

Salade Niçoise

6 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
8 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes. Schep er 2 eetlepels olijfolie door.
  2. Kook intussen de boontjes 4-5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  3. Meng voor de dressing de knoflook, mosterd, azijn en citroensap. Klop er in een straaltje de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de sla over de borden. Leg de aardappels, boontjes, tonijn, ansjovis, tomaatjes, olijven, kappertjes en eieren erop en giet de dressing erover.

Bereidingstip

Bestrooi de salade met gehakte bosui, geraspte gruyère of Parmezaanse kaas.

Variatie

Vervang de tomaatjes door reepjes rode paprika en voeg artisjokharten uit blik toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

graafsmaj 10-07-2016
Erg lekker