Overige video's

Salade Niçoise-hapjes

12 eenvoudig hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g

Bereiden

  1. Blancheer de sperziebonen circa 2 minuten in water met zout. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Verwijder de buitenste slabladeren en trek vervolgens 12 blaadjes los. Was de blaadjes en droog ze.
  3. Klop een dressing van de azijn, olie en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de slabladeren over een schaal en leg op elk blaadje wat ansjovis, ei, tonijn, sperziebonen, een tomaatje en een olijf.
  5. Druppel de dressing over de slahapjes en serveer direct.

Bereidingstip

Lekker met knapperig stokbrood en knoflookboter.

Wijnadvies

Sensas Syrah rosé of Sauvignon Blanc uit Zuid-Frankrijk.

Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.