(16)
Salade met warme geitenkaas, gekaramelliseerde pecannoten en cranberrychutney
Deze salade met warme geitenkaas, pecannoten en cranberrychutney is een feestje op je bord! Een kleurrijke salade om te serveren met kerst!
voorgerecht, tussengerecht
4
vegetarisch
voorgerecht, tussengerecht
4
vegetarisch
Salade met warme geitenkaas, gekaramelliseerde pecannoten en cranberrychutney
Deze salade met warme geitenkaas, pecannoten en cranberrychutney is een feestje op je bord! Een kleurrijke salade om te serveren met kerst!
voorgerecht, tussengerecht
4 personen
vegetarisch
- 1 eiwit
- 115 gram pecannoten
- 3 eetlepels suiker
- 2 rode uien
- 300 gram cranberry's
- 0.5 sinaasappel (rasp en sap)
- 2 eetlepels honing
- 6 eetlepels appelazijn of
- 6 eetlepels azijn
- 4 plakken zachte geitenkaas (à 100 g)
- 1 eetlepel bloem
- 150 gram panko of
- 150 gram broodkruim
- 2 theelepels tijm
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel mosterd
- 5 eetlepels olijfolie
- 300 gram gemengde bladsla
- 3 stengels bleekselderij (in boogjes)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 60 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop het eiwit met 1 theelepel water schuimig en voeg de noten toe. Neem de noten uit het eiwit en bestrooi met de suiker zodat ze volledig bedekt zijn. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster circa 1 uur in de oven. Schep elk kwartier even om.
- Bereid intussen de chutney. Snipper 1 ui. Kook de cranberry's met de gesnipperde ui, sinaasappelrasp, -sap, de helft van de honing en de helft van de azijn circa 15 minuten, tot de cranberry's een dikke saus vormen. Houd apart.
- Doop de plakken geitenkaas eerst rondom in de bloem. Schud overtollige bloem eraf. Doop de kaas daarna in het ei en vervolgens in de broodkruimels en tijm. Herhaal de laag ei en broodkruim voor een extra krokante laag. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de gepaneerde geitenkaas aan beide kanten goudbruin.
- Meng de rest van de honing met de rest van de azijn en mosterd. Giet al kloppend de olijfolie erbij tot een gladde dressing. Snijd de overige ui in dunne ringen en meng met de sla en bleekselderij. Giet de dressing erover en meng goed.
- Verdeel de salade over borden. Schep lepeltjes chutney over de sla, bestrooi met de pecannoten en leg de geitenkaas erbij. Serveer direct.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1010 kcal |
Koolhydraten | 57 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
69 g 22 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,9 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2020
Soortgelijke recepten
- 1 eiwit
- 115 gram pecannoten
- 3 eetlepels suiker
- 2 rode uien
- 300 gram cranberry's
- 0.5 sinaasappel (rasp en sap)
- 2 eetlepels honing
- 6 eetlepels appelazijn of
- 6 eetlepels azijn
- 4 plakken zachte geitenkaas (à 100 g)
- 1 eetlepel bloem
- 150 gram panko of
- 150 gram broodkruim
- 2 theelepels tijm
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel mosterd
- 5 eetlepels olijfolie
- 300 gram gemengde bladsla
- 3 stengels bleekselderij (in boogjes)
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 60 minuten oventijd
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop het eiwit met 1 theelepel water schuimig en voeg de noten toe. Neem de noten uit het eiwit en bestrooi met de suiker zodat ze volledig bedekt zijn. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster circa 1 uur in de oven. Schep elk kwartier even om.
- Bereid intussen de chutney. Snipper 1 ui. Kook de cranberry's met de gesnipperde ui, sinaasappelrasp, -sap, de helft van de honing en de helft van de azijn circa 15 minuten, tot de cranberry's een dikke saus vormen. Houd apart.
- Doop de plakken geitenkaas eerst rondom in de bloem. Schud overtollige bloem eraf. Doop de kaas daarna in het ei en vervolgens in de broodkruimels en tijm. Herhaal de laag ei en broodkruim voor een extra krokante laag. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de gepaneerde geitenkaas aan beide kanten goudbruin.
- Meng de rest van de honing met de rest van de azijn en mosterd. Giet al kloppend de olijfolie erbij tot een gladde dressing. Snijd de overige ui in dunne ringen en meng met de sla en bleekselderij. Giet de dressing erover en meng goed.
- Verdeel de salade over borden. Schep lepeltjes chutney over de sla, bestrooi met de pecannoten en leg de geitenkaas erbij. Serveer direct.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Nieuw in het schap
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1010 kcal |
Koolhydraten | 57 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
69 g 22 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,9 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2020