Overige video's

Salade met warme brie, kersen en kaneeldressing

Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de briepuntjes 3-4 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  2. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  3. Verdeel de sla over de borden. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Verdeel de brie en kersen over de sla. Giet de dressing erover en strooi de amandelen erop.

Variatie

Vervang brie door camembert of mozzarella en kersen door gewelde abrikozen. Maak de dressing iets pittiger door er in plaats van zout en peper enkele druppels tabasco aan toe te voegen.

Wijnadvies

Een gerechtje met aardig wat zoet. Niet al te droge wijn bij drinken. Huiswijn wit halfzoet of Rosé d'Anjou bijvoorbeeld. Of wie toch liever droger drinkt, kiest voor Chardonnay. Deze ‘trekt' wat meer naar de brie.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.