Overige video's

Salade met shiitake en herfstblaadjes

Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd uit elk plakje bladerdeeg 4 blaadjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  2. Bestrijk ze met wat eidooier en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan. Snijd de lange stelen van de shiitake en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Laat kleine exemplaren heel.
  4. Bak ze met een snufje zout kort op hoge stand krokant. Voeg op het laatste moment de noten toe en bak even mee. Schep alles uit de pan en laat een beetje afkoelen.
  5. Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kommetje los en schep dit samen met de uiringen door de sla.
  6. Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de paddenstoelen, de noten en de herfstblaadjes erover en serveer direct.

Wijnadvies

Drink het frisse wit. Bijvoorbeeld Sea Breeze of Sensas Sauvignon Blanc.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.