Overige video's

Salade met ossenhaaspuntjes
Salade met ossenhaaspuntjes
(1)

Salade met ossenhaaspuntjes

Dit recept verveelt nooit: salade met ossenhaaspuntjes. Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel. Een heerlijk gerecht om van te genieten op een fijne zomeravond in de tuin.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 3,1 g

Bereiden

  1. Wrijf de ossenhaas in met olijfolie en bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Meng de tomaten met de rucola en bladsla. Schep het citroensap en 2 eetlepels olijfolie extra vergine erdoor.
  3. Giet heet water en daarna koud water over de taugé in een vergiet. Laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de olijfolie extra vergine.
  4. Verhit een grill- of koekenpan op een hoge stand. Schroei hierin het vlees dicht en bak het in 2-3 minuten bruin en rosé, afhankelijk van de dikte.
  5. Verdeel de salade over borden. Leg de ossenhaaspuntjes erop, verdeel de taugé erover en besprenkel met de dressing.

Bereidingstip

Breid de salade uit met gebakken paddenstoelen.

Neem voor de dressing in plaats van sojasaus teriyaki- of oestersaus, sesamzaad en een kleine rode peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.