Overige video's

Salade met gevulde komkommer en parmaham

Parmaham is altijd goed, zeker in een salade! Deze salade met gevulde komkommer en parmaham is lekker als lunch, maar met een stukje brood erbij en een soepje vooraf is het ook een lekkere lichte maaltijd voor een warme dag.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de eieren 8 minuten. Spoel koud water erover. Pel ze en snijd in kleine stukjes. Halveer de komkommertjes in de lengte en hol ze uit met een theelepel.
  2. Giet de ansjovisfilets af en snijd in stukjes. Meng de helft ervan met de eieren, de peterselie en de kappertjes. Verdeel het eimengsel over de komkommers. Leg de rest van de ansjovis erop.
  3. Meng de olijfolie met de pesto en het citroensap. Schep deze dressing door de sla en verdeel over borden. Leg de gevulde komkommertjes op de sla en leg de gevouwen parmaham erbij.

Wijnadvies

Deze salade vraagt om een wijn met een frisse smaak. Favoritos Sauvignon Blanc past hier goed bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.