Overige video's

Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

4 gemiddeld lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en draden en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
  3. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kaneel en de komijn. Leg de pompoenparten op de bakplaat, besprenkel met deze kruidenolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  4. Klop intussen een dressing van de rest van de olijfolie, de balsamico en honing. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pompoen uit de oven en laat even afkoelen.
  5. Verdeel de rucola over een schaal. Leg de ui en pompoen erop, verbrokkel de geitenkaas erboven en bestrooi met de pompoenpitten. Besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.