Overige video's

Salade met geroosterde kip en citrus-chilidressing

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g

Bereiden

  1. Pers 1 sinaasappel uit en schil de overige 3 sinaasappels dik.
  2. Snijd de geschilde sinaasappels in partjes.
  3. Besprenkel de kipfilet met olie en bestrooi met zout en peper.
  4. Verhit een grillpan en rooster de kip circa 2 minuten per kant.
  5. Kook de peultjes circa 2 minuten.
  6. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  7. Meng alle ingrediënten voor de dressing met het sinaasappelsap.
  8. Verdeel de sla over borden of een schaal.
  9. Verdeel de peultjes, bleekselderij, rode ui, sinaasappelpartjes en gegrilde kipfilet erover.
  10. Besprenkel de salade met de citrusdressing.
  11. Lekker met stokbrood.

Bereidingstip

Vervang de peultjes door sperziebonen.

Geen zin om kip te grillen? Neem plakjes gerookte kipfilet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.