Overige video's

Salade met geroosterde biefstuk en tomatendressing

Biefstuk in je salade is altijd een goed idee. Maak dit saladerecept met geroosterde biefstuk en witlof voor de lunch of als bijgerecht.
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Print

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met 1⁄2 teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.
  2. Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1-2 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes.
  4. Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal wat peper erover. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.