Overige video's

Salade met geitenkaas, amandelen en rode grapefruit

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g

Bereiden

  1. Snijd van de grapefruits de schil rondom af en snijd de partjes weg tussen de vliezen. Vang het sap op.
  2. Verwarm de olie en bak de amandelen aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hussel de dressing door de slablaadjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de grapefruit, de kaas en de noten over de sla. Serveer direct.

Bereidingstip

Lekker met stokbrood of toast.

Variatie

In plaats van met kaas is deze salade ook erg lekker met gerookte ham.

Wijnadvies

Schenk de Sauvignon Blanc die wordt geadviseerd bij de kippensoep van dit menu.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.