Overige video's

Salade met gegrilde peer en krokante parmaham

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een met bakpapier bekleed ovenrek. Bak de ham in circa 10 minuten krokant. Neem de plakken uit de oven, laat ze afkoelen en breek ze in stukken.
  2. Snijd ondertussen de peren doormidden en haal het klokhuis eruit. Snijd de helften in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
  3. Verwarm de grillpan voor en gril de plakken peer aan beide kanten mooi bruin.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de walnoten met de sla en de dressing en verdeel dit over vier borden. Verdeel de plakken peer en de parmaham erover en maal er nog wat peper over.
  6. Lekker met zuurdesembrood.

Variatie

Neem in plaats van parmaham ontbijtspek.

Wijnadvies

Het perige van de Chenin Blanc van Hoop Huis sluit mooi aan bij de peren in dit gerecht. Het frisse in de wijn combineert goed met het zout-krokante van de parmaham.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.