Overige video's

Salade met aardbeien, parmaham en brie

Maak deze salade met aardbeien, parmaham en brie op een zomerse dag als lunch of bij een barbecue. Dit recept is kleurrijk, smaakvol en makkelijk om te maken. En net weer even anders dan andere salades.
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
18 g
Vezels 2 g
Zout 2,8 g
Print

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie. Snijd 4 plakken ham in repen of stukken en bak ze in 2-3 minuten krokant in de olie.
  2. Pureer de helft van de aardbeien met de rest van de olijfolie, het sinaasappelsap, de azijn, zout en peper tot een dressing. Schep de helft van de dressing door de sla en verdeel over borden.
  3. Leg de geroosterde ham, eventueel iets fijner verkruimeld, erop. Verdeel de overige plakken ham met de rest van de aardbeien en brie erover. Besprenkel de salade met de rest van de dressing.

Bereidingstip

Vervang de ham in dit recept door gerookte kipfilet en de brie door camembert.

Breid de salade uit met geroosterde pistache- of walnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
18 g
Vezels 2 g
Zout 2,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Maikel 04-06-2020
Ideaal bijgerecht bij de BBQ, snel op tafel. Succesrecept dat ik zeker vaker ga serveren