Overige video's

Salade caprese

Deze klassieker kan niet ontbreken tijdens een Italiaans diner: de salade caprese. Met tomaat, mozzarella en basilicum natuurlijk. Maar hoe maak je nu een goede salade caprese? Je vindt het recept hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen.
  2. Leg de tomaatplakken, afgewisseld met de mozzarellaplakken, dakpansgewijs op borden. Besprenkel met de dressing. Bestrooi de salade met de pijnboompitten en verdeel basilicumblaadjes erover.

Variatie

Maak je eigen variant van deze klassieke salade: - Gehalveerde cherry-/ kerstomaatjes met mozzarellabolletjes, gehalveerde groene olijven, reepjes ansjovis en oregano. - Plakken (tros)tomaat, plakjes komkommer, partjes avocado, plakken mozzarella en een dressing van balsamicoazijn, olijfolie en honing. - Plakken (roma)tomaat, plakken mozzarella, plakken parmaham, groene pesto en geroosterde pijnboompitten. - Plakken (tros)tomaat, plakken mozzarella, plakjes of partjes nectarine, (rode) uienringen, basilicumblaadjes en een dressing van olijfolie, citroensap en honing.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.