Overige video's

Sabayon met gegrilde aardbeien
Sabayon met gegrilde aardbeien
(0)

Sabayon met gegrilde aardbeien

Sabayon is zoete wijnsaus gemaakt van wijn, eierdooiers en suiker. In Italië wordt het zabaglione genoemd.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Bestrijk de aardbeien met de olijfolie, rijg ze aan spiesen en gril aan alle kanten een paar seconden op de barbecue. Houd apart.
  2. Klop de eidooiers los met de suiker, wijn en vanille. Klop vervolgens au bain-marie op een lage tot middelhoge stand tot de sabayon luchtig en dik is. Blijf kloppen tot de sabayon in 10-15 minuten circa vier keer in omvang verdubbeld is en er geen dunne vloeistof meer in de kom zit. Let goed op dat de eidooiers niet te heet worden en gaan schiften.
  3. Verdeel de aardbeien over 4 glazen of schaaltjes en giet de sabayon erover. Verkruimel de koekjes erboven, garneer met munt en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
5 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.