Overige video's

Rundvlees uit de oven met gepofte aardappel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
12 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een braadslede of ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Schep het uit de pan.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Snijd een smal stuk van 5 cm van de schil en pers de vrucht.
  3. Voeg de knoflook, de ui, de wortel, de bleekselderij, de sinaasappelschil, de laurierblaadjes, de peterselie en de tomatenpuree toe aan het bakvet en smoor dit tot de ui glazig is.
  4. Voeg het vlees toe en strooi er bloem en zout en peper over.
  5. Giet de wijn, de bouillon en het sinaasappelsap erbij en verwarm tot het kookpunt.
  6. Zet het gerecht afgedekt 2 uur in het midden van de oven tot het vlees zacht en de saus enigszins gebonden is.
  7. Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, de laatste 50-60 minuten ernaast op het rooster. Serveer het vlees met de opengebroken gepofte aardappel.

Variatie

Vervang bleekselderij door koolraap of knolselderij.

Wijnadvies

Vlees voor het Grote Rood. Indomita Cabernet Sauvignon, Koopmanskloof Fairtrade Cabernet Sauvignon en Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 54 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.