Overige video's

Rundvlees-tajine met amandelen en pruimen

Deze rundvlees-tajine is een perfect gerecht om in het weekend te maken. Dan heb je wat langer de tijd om te stoven en kun je écht uitpakken. De combinatie met pruimen is lekker verrassend!
Voedingswaarde p.p.
Energie 920 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
10 g
Vezels 14 g
Zout 1,5 g
Print

Bereiden

  1. Wel de pruimen in warm water. Verhit de olijfolie en voeg het vlees, de uien, knoflook, gemberpoeder en zout toe. Bak circa 5 minuten tot het vlees lichtbruin is.
  2. Voeg de saffraan, tomaten en bouillon toe en laat afgedekt circa 1,5 uur zachtjes stoven. Schep af en toe om en voeg indien nodig een scheutje water extra toe.
  3. Kook de rijst. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Schep ze met de pruimen en peterselie door de stoof en serveer met de rijst.

Bereidingstip

Wel de pruimen voor dit recept in sterke thee voor extra smaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 920 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
10 g
Vezels 14 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annienas 24-11-2020
Erg lekker.