Overige video's

Runderstoof met citroen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
16 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (25)

Bereiden

  1. Bestrooi de vleesblokjes met bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg het spek toe en bak 2-3 minuten. Schep het vlees erdoor en bak goudbruin.
  2. Blus af met de wijn en laat deze tot de helft verdampen. Giet de bouillon erbij en zorg dat het vlees onderstaat. Voeg de rozemarijn toe en roer de helft van het citroensap en -rasp erdoor. Stoof circa 1,5 uur op een lage stand met een deksel op de pan tot het vlees zacht is.
  3. Klop de eidooiers los met de rest van het citroensap en de peterselie. Voeg 2-3 eetlepels van het braadvocht toe en klop goed. Giet het eimengsel bij het vlees en laat het braadvocht al roerend binden.
  4. Bestrooi de runderstoof met de rest van de citroenrasp. Lekker met rijst, stokbrood of aardappelpuree en broccoli.

Bereidingstip

Dit recept is ook lekker met lamsvlees.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 57 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
16 g
Vezels 1 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (25)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.