Overige video's

Runderstoof met bier

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
39 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (25)

Voorbereiden

Leg het vlees in de azijn met 300 ml water. Steek de kruid­nagels in de laurierblaadjes, voeg toe aan de marinade en laat het vlees afgedekt minimaal 12 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in enkele minuten rondom bruin.
  2. Giet het bier erover en voeg de laurierblaadjes met kruidnagels toe. Verhit de rest van de boter en bak hierin de uien lichtbruin.
  3. Voeg de gebakken uien met de mosterd toe aan het vlees. Laat afgedekt circa 2 uur stoven op een lage stand.
  4. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Schep als het vlees zacht is de ontbijtkoek erdoor om de saus te binden.
  5. Roer goed tot een gladde saus ontstaat. Schep de appelstroop erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker met friet en appelcompote.

Bereidingstip

Vervang in dit gerecht de riblappen door sukadelappen en laat ze heel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
39 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (25)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 14-10-2019
Je kunt wat extra ontbijtkoek of aangelengde maizena gebruiken om de saus iets meer te binden.
Dineke Pronk 11-10-2019
Heb dit recept gemaakt met 1 kg vlees ipv 750 gram. Vondt de aangegeven 2 flesjes bier erg veel, heb er dus maar 1 gebruikt. Verder het recept gevolgd. Toen het gaat was moest ik de saus nog ruim in laten koken, anders was het te dun.

Wel een heerlijk gerecht.

DINEKE