(53)

Runderstoof met bier
Runderstoof met bier
- 750 gram runderriblappen (in blokjes van ca. 4 cm)
- 300 milliliter azijn
- 3 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 100 gram boter
- 2 flesjes donker bier
- 2 uien (in ringen)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 3 plakken ontbijtkoeken (verkruimeld)
- 2 eetlepels appelstroop
Benodigdheden
- keukenpapier
Tijden
- Bereidingstijd 150 minuten
- 720 minuten marineertijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Leg het vlees in de azijn met 300 ml water. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes, voeg toe aan de marinade en laat het vlees afgedekt minimaal 12 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
- Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in enkele minuten rondom bruin.
- Giet het bier erover en voeg de laurierblaadjes met kruidnagels toe. Verhit de rest van de boter en bak hierin de uien lichtbruin.
- Voeg de gebakken uien met de mosterd toe aan het vlees. Laat afgedekt circa 2 uur stoven op een lage stand.
- Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Schep als het vlees zacht is de ontbijtkoek erdoor om de saus te binden.
- Roer goed tot een gladde saus ontstaat. Schep de appelstroop erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker met friet en appelcompote.
Bereidingstip
Vervang in dit gerecht de riblappen door sukadelappen en laat ze heel.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 660 kcal |
Koolhydraten | 27 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 39 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2019
Reviews
Annienas
02-12-2020
Smaken verschillen. Mijn man vond het de lekkerste stoof tot nu toe. Ik vond het té zoet, mede denk ik door de flinke hoeveelheid ontbijtkoek én appelstroop.
Boodschappen magazine
14-10-2019
Je kunt wat extra ontbijtkoek of aangelengde maizena gebruiken om de saus iets meer te binden.
Dineke Pronk
11-10-2019
Heb dit recept gemaakt met 1 kg vlees ipv 750 gram. Vondt de aangegeven 2 flesjes bier erg veel, heb er dus maar 1 gebruikt. Verder het recept gevolgd. Toen het gaat was moest ik de saus nog ruim in laten koken, anders was het te dun.
Wel een heerlijk gerecht.
DINEKE
Wel een heerlijk gerecht.
DINEKE
Annienas
02-12-2020
Smaken verschillen. Mijn man vond het de lekkerste stoof tot nu toe. Ik vond het té zoet, mede denk ik door de flinke hoeveelheid ontbijtkoek én appelstroop.
Lees meer
Boodschappen magazine
14-10-2019
Je kunt wat extra ontbijtkoek of aangelengde maizena gebruiken om de saus iets meer te binden.
Lees meer
Dineke Pronk
11-10-2019
Heb dit recept gemaakt met 1 kg vlees ipv 750 gram. Vondt de aangegeven 2 flesjes bier erg veel, heb er dus maar 1 gebruikt. Verder het recept gevolgd. Toen het gaat was moest ik de saus nog ruim in laten koken, anders was het te dun.
Wel een heerlijk gerecht.
DINEKE
Wel een heerlijk gerecht.
DINEKE
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 750 gram runderriblappen (in blokjes van ca. 4 cm)
- 300 milliliter azijn
- 3 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 100 gram boter
- 2 flesjes donker bier
- 2 uien (in ringen)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 3 plakken ontbijtkoeken (verkruimeld)
- 2 eetlepels appelstroop
Benodigdheden
- keukenpapier
Tijden
- Bereidingstijd 150 minuten
- 720 minuten marineertijd
Voorbereiden
Leg het vlees in de azijn met 300 ml water. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes, voeg toe aan de marinade en laat het vlees afgedekt minimaal 12 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
- Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in enkele minuten rondom bruin.
- Giet het bier erover en voeg de laurierblaadjes met kruidnagels toe. Verhit de rest van de boter en bak hierin de uien lichtbruin.
- Voeg de gebakken uien met de mosterd toe aan het vlees. Laat afgedekt circa 2 uur stoven op een lage stand.
- Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Schep als het vlees zacht is de ontbijtkoek erdoor om de saus te binden.
- Roer goed tot een gladde saus ontstaat. Schep de appelstroop erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker met friet en appelcompote.
Bereidingstip
Vervang in dit gerecht de riblappen door sukadelappen en laat ze heel.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Annienas
02-12-2020
Smaken verschillen. Mijn man vond het de lekkerste stoof tot nu toe. Ik vond het té zoet, mede denk ik door de flinke hoeveelheid ontbijtkoek én appelstroop.
Boodschappen magazine
14-10-2019
Je kunt wat extra ontbijtkoek of aangelengde maizena gebruiken om de saus iets meer te binden.
Dineke Pronk
11-10-2019
Heb dit recept gemaakt met 1 kg vlees ipv 750 gram. Vondt de aangegeven 2 flesjes bier erg veel, heb er dus maar 1 gebruikt. Verder het recept gevolgd. Toen het gaat was moest ik de saus nog ruim in laten koken, anders was het te dun.
Wel een heerlijk gerecht.
DINEKE
Wel een heerlijk gerecht.
DINEKE
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 660 kcal |
Koolhydraten | 27 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 39 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2019