Overige video's

Runderbouillon met tortellini en gefrituurde knoflook

6 eenvoudig hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g

Bereiden

  1. Verwarm de bouillon, voeg de sherry en laurier toe en laat 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  2. Verhit intussen de zonnebloemolie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en bak deze rustig licht goudbruin en krokant. Schep de knoflook uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Giet de knoflookolie in de soep en roer door. Kook de tortellini in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
  4. Serveer de bouillon in kleine glaasjes en bestrooi met wat bieslook en de gefrituurde knoflook.

Bereidingstip

Dit recept is voor 750 ml soep, in kleine glaasjes is dat misschien wel genoeg voor 8 in plaats van 6 personen.

Door de gefrituurde knoflook krijgt de soep een extra speciale smaak. Maar zorg ervoor dat je de knoflook rustig bakt zodat deze niet té bruin en daardoor bitter wordt. Goed opletten dus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.