Overige video's

Rucolastamp met zongedroogde-tomatentofu
Rucolastamp met zongedroogde-tomatentofu
(7)

Rucolastamp met zongedroogde-tomatentofu

Een stamppot in de zomer is geen gek idee. Helemaal als deze zomerstamppot lekker licht en zonder vlees is. Probeer deze verrassende stamppot met tofu en zongedroogde tomaatjes maar eens!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Verpak de tofu in een theedoek en leg dit pakket in een vergiet. Zet iets zwaars erop zodat overtollig vocht uit de tofu wordt geperst. Laat zo minimaal 30 minuten uitlekken.

Bereiden

  1. Pureer de tomaatjes met de Italiaanse kruiden. Snijd de tofu in reepjes en schep de tomatenpuree erdoor. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart.
  2. Kook de aardappels met de knoflook in circa 15 minuten gaar in water met zout. Bak intussen de tofu in de koekenpan.
  3. Giet de aardappels en knoflook af en stamp met de olijfolie en rucola tot een stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de zomerstamppot in een kom en verdeel de tofureepjes en pijnboompitten erover.

Bereidingstip

Vervang de pijnboompitten in dit recept door pompoen- of zonnebloempitten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 7 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.