Overige video's

Roze koeken met frambozenglazuur
Roze koeken met frambozenglazuur
(1)

Roze koeken met frambozenglazuur

Zelf roze koeken maken? Hier vind je het recept! Ga even terug in de tijd met deze klassieke koek. Hij is nóg lekkerder als je hem zelf maakt!
Categorie gebak, tussendoortje
Personen 12 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif de bakvorm met bloem zodat ook de randen goed bedekt zijn. Keer de vorm om en klop de overige bloem eruit.
  2. Klop de boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren en het vanille-aroma toe en mix glad. Zeef de bloem met een snuf zout erboven en spatel door het beslag.
  3. Vul de holtes van de muffinvorm tot de helft met beslag. Dek af met bakpapier en zet een bakplaat erop zodat de koeken mooi plat blijven. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Neem uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voordat je de vorm omkeert. Laat verder afkoelen.
  4. Pureer de frambozen. Wrijf ze door een zeef als je een glad glazuur zonder pitjes wilt. Roer de poedersuiker erdoor tot een stevig roze glazuur. Voeg indien nodig een beetje water toe. Strijk het glazuur met een mes over de platte kant van de koeken en laat minimaal 30 minuten drogen.

Bereidingstip

Vervang het vanille-aroma in dit recept door amandel-aroma.

Neem aardbeien in plaats van frambozen

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.