Overige video's

Roze gevulde eieren met krokante bacon

8 gemiddeld hapje, snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 80 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Pureer de bieten met de azijn, suiker en 100 ml water. Schep deze bietenpuree over de eieren zodat ze volledig bedekt zijn. Laat afgedekt minimaal 6 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Bak de bacon krokant in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en snijd in kleine stukjes.
  2. Neem de eieren uit de bietenpuree en dep droog met keukenpapier. Halveer ze en schep de dooier eruit.
  3. Meng de eidooiers met de mayonaise, de helft van de bacon en de helft van de peterselie. Schep in een spuitzak.
  4. Spuit, of schep met een lepel, de vulling in de eieren. Bestrooi met de rest van de bacon en peterselie.

Bereidingstip

Kleur de eieren met kant-en-klaar bietensap uit een fles.

Voedingswaarde p.p.
Energie 80 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.